Crumblesnitter med ribs
27. september 2019
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Smørsprøde og syrligsøde snitter, som er svære at modstå. Det er ren ribslykke!
Ingredienser
Udstyr
1 firkantet bageform, 20 x 20 cm
Sådan gør du
Rens og pluk ribs, så de er fri for stilke. Vend ribs, sukker og majsstivelse sammen i en skål, og stil den til side.
Tænd ovnen på 175°, og beklæd formen med bagepapir.
Bland hvedemel, brun farin, sukker, havregryn, bagepulver og salt sammen i en skål. Skær smørret i små tern, og smuldr dem i melbandingen med fingrene til en ensartet og grov smuldredej.
Pres ca. halvdelen af smuldredejen jævnt ud i bunden af formen. Fordel ribsblandingen oven på dejen. Smuldr resten af dejen over ribsene i større klumper.
Bag kagen i ovnen i ca. 35 minutter, til smuldretoppen er gylden. Afkøl på en rist.
Skær kanterne af den afkølede kage hele vejen rundt, og skær kagen ud i 12 pæne stykker. Servér evt. med ekstra ribs.
Tip!
Skal snitterne være ekstravagante? Så dekorér dem med smeltet hvid eller mørk chokolade før servering, og drys evt. med finthakkede pistacienødder.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Lækker opskrift på mælkesnitter
Powered by Froala Editor