Crumble med skovbær
30. oktober 2020
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Lad dig ikke narre af den simple opskrift: En bærcrumble er med sin helt rigtige kombination af sødme og syrlighed den perfekte eftermiddags- eller aftenkage til sensommer på terrassen.
Ingredienser
Sådan gør du
Riv marcipan, og rør det med smør, havregryn, rørsukker og hvedemel til en sammenhængende masse. Du skal ikke ælte den, bare lige røre det hele sammen. Har du en røremaskine med K-spade, så lad den køre deri et par minutter.
Tænd ovnen på 200°.
Læg bærrene i en tærteform eller et ovnfast fad, og drys vaniljepulver og kanel over. Vend det rundt, og fordel crublemassen med løs hånd over hele overfladen. Drys mandelflager øverst.
Bag tærten i 20-25 minutter, til overfladen er sprød og gylden.
Servér tærten med cremefraiche eller en kugle vaniljeis til og gerne lidt citronmelisse på toppen.
Tip!
Brug de bær, du bedst kan lide eller har til rådighed – både friske og frosne er gode i tærten. Du kan enten spise kagen direkte fra ovnen, vente til den er blevet kold, eller du kan bage den i god tid og lune den i 10 minutter lige inden servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk