Crumble med karamelliserede pærer og chokolade

28. december 2018 af .

Foto: Colombus Leth

Nem og lækker crumblekage, som kan serveres både varm og kold. Kombinationen af karameliserede pærer, chokolade, valnødder og sprød crumble på toppen gør hver bid knasende lækker.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180°. Skræl pærerne, fjern kernehusene, og skær pærerne i kvarte på langs.
Smelt smørret på en pande. Tilsæt sukker, og rør rundt i 1-2 minutter, til sukkeret er smeltet sammen med smørret.
Læg pærestykkerne på panden i ét lag, og vend dem forsigtigt rundt i smørblandingen. Lad dem småstege i 5-10 minutter, til de næsten er møre og let karamelliserede.
Hæld pærer og resten af smørblandingen fra panden i et stort ovnfast fad eller i flere mindre fade.
Bland hvedemel, farin, havregryn og salt i en skål, og smuldr smørret i melblandingen til en grov crumble.
Hak valnødder og chokolade groft, og rør det i crumbledejen.
Fordel crumbledejen oven på pærerne i fadet, og bag kagen i ovnen i 25-30 minutter, indtil den er gylden og sprød på toppen.
Anret crumblekagen på små tallerkener eller i skåle, og servér med en kugle vaniljeis til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar