Crumble med ferskner, nektariner og kirsebær
28. september 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Peter Kam
En crumble er en af de nemmeste kager at bage. Du vælger blot dit frugtfyld og topper den med en hurtig dej, som smuldres sammen med fingrene. Her har vi brugt ferskner, nektariner og kirsebær, men prøv også med f.eks. æbler, pærer og brombær.
Ingredienser
Udstyr
1 tærteform, 24 cm i diameter
Sådan gør du
Skyl al frugten, og skær den i tynde både. Skyl kirsebærrene, og udsten dem. Skær kirsebærrene i halve. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og rør dem ud i sukkeret i en skål.
Vend nektariner, ferskner og kirsebær sammen i en skål, tilsæt sukkerblanding og majsstivelse, og rør det hele sammen. Sæt frugtblandingen på køl, mens du laver crumblen.
Bland hvedemel, havregryn, farin, kanel og salt i en skål. Skær smørret i tern, og smuldr det i melblandingen med fingrene.
Tænd ovnen på 180°. Hæld frugtfyldet i en smurt tærteform, og drys crumblen over. Bag crumblen i ovnen i ca. 25 minutter. Servér den varm eller lun med flødeskum.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk