Crumble med fersken og sesamfrø
6. december 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Peter Kam
Har du smør, mel, havregryn og sukker? Så har du alt, hvad du skal bruge til verdens nemmeste kagedej. Dejen til en crumble skal blot smuldres med fingrene og en tur i ovnen sammen med udskåret frugt.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skær smørret i mindre stykker. Bland mel, havregryn og sukker sammen med smør i en skål. Arbejd dejen sammen med fingrene.
Smuldr halvdelen af dejen i bunden af en tærteform, ca. 25 cm i diameter, og bag den i ovnen i 8 minutter.
Skyl fersknerne, og halvér og udsten dem. Skær dem i tynde skiver, og fordel dem i tærteformen.
Skyl limefrugten, og riv skallen fint. Drys skallen over frugterne i tærteformen.
Vend sesamfrø i resten af dejen, så de bliver godt fordelt. Smuldr resten af dejen over frugten i tærteformen.
Bag kagen i ovnen i 18-20 minutter. Servér med cremefraiche eller græsk yoghurt.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk