Crumble med brombær og hindbær
12. oktober 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Peter Kam
Når det endelig er sæson for danske skovbær, har man lyst til at bruge dem igen og igen. Kombinér de søde bær i en sød crumble, så får du med garanti glade kaffegæster.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skær smørret i mindre stykker. Bland mel, havregryn, rørsukker og sirup sammen med smørret i en skål. Arbejd dejen sammen med fingrene.
Smuldr halvdelen af dejen i bunden af en tærteform, ca. 25 cm i diameter, og bag den i ovnen i 8 minutter.
Skyl brombær og hindbær, og vend dem med kartoffelmel. Fordel bærrene i tærteformen.
Hak mandlerne groft, og drys dem over bærrene.
Fordel resten af dejen over bærrene i tærteformen.
Bag kagen i ovnen i ca. 20 minutter. Servér den gerne sammen med vaniljeis eller cremefraiche.
Tip!
Kan du ikke finde friske bær, kan du sagtens bage kagen med frosne bær i stedet.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk