Crumble med brombær og hindbær

12. oktober 2021 af .

Foto: Peter Kam

Når det endelig er sæson for danske skovbær, har man lyst til at bruge dem igen og igen. Kombinér de søde bær i en sød crumble, så får du med garanti glade kaffegæster.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Skær smørret i mindre stykker. Bland mel, havregryn, rørsukker og sirup sammen med smørret i en skål. Arbejd dejen sammen med fingrene.
Smuldr halvdelen af dejen i bunden af en tærteform, ca. 25 cm i diameter, og bag den i ovnen i 8 minutter.
Skyl brombær og hindbær, og vend dem med kartoffelmel. Fordel bærrene i tærteformen.
Hak mandlerne groft, og drys dem over bærrene.
Fordel resten af dejen over bærrene i tærteformen.
Bag kagen i ovnen i ca. 20 minutter. Servér den gerne sammen med vaniljeis eller cremefraiche.

Tip!

Kan du ikke finde friske bær, kan du sagtens bage kagen med frosne bær i stedet.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar