Crumble med blommer

8. december 2020 af .

Foto: Columbus Leth

En nem dessert, der sagtens kan laves dagen i forvejen, hvis du skal have gæster.

Ingredienser

Udstyr

1 tærteform (ca. 25 cm i diameter)

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Skær smørret i mindre stykker. Bland mel, havregryn, sukker og smør sammen i en skål. Riv marcipanen i dejen. Smuldr dejen sammen med fingrene.
Fordel halvdelen af dejen i en tærteform. Bag den i ovnen i ca. 8 minutter.
Skyl blommerne, fjern stenene, og skær blommerne i kvarter. Vend blommerne med sukker, vaniljekorn og citronsaft i en skål.
Fordel blommefyldet over den forbagte bund. Fordel resten af dejen over blommerne.
Hak mandlerne groft, og drys mandler og sukker over dejen. Bag kagen i ovnen i 20-25 minutter, til den er gylden.

Tip!

Servér gerne kagen varm med cremefraiche til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar