Crumble med blommer
8. december 2020
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
En nem dessert, der sagtens kan laves dagen i forvejen, hvis du skal have gæster.
Ingredienser
Udstyr
1 tærteform (ca. 25 cm i diameter)
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skær smørret i mindre stykker. Bland mel, havregryn, sukker og smør sammen i en skål. Riv marcipanen i dejen. Smuldr dejen sammen med fingrene.
Fordel halvdelen af dejen i en tærteform. Bag den i ovnen i ca. 8 minutter.
Skyl blommerne, fjern stenene, og skær blommerne i kvarter. Vend blommerne med sukker, vaniljekorn og citronsaft i en skål.
Fordel blommefyldet over den forbagte bund. Fordel resten af dejen over blommerne.
Hak mandlerne groft, og drys mandler og sukker over dejen. Bag kagen i ovnen i 20-25 minutter, til den er gylden.
Tip!
Servér gerne kagen varm med cremefraiche til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk