Crumble med bær og marcipan

29. december 2019 af .

Foto: Lea Kaae

Med denne opskrift på crumble kan du tømme fryseren for rester af frosne bær og forvandle dem til en luksuriøs crumblekage med hvid chokolade.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180°. Fordel de frosne bær i en tærteform.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Bland halvdelen af kornene med rørsukker i en dyb tallerken.
Vend vaniljesukkeret sammen med de frosne bær i tærteformen.
Bland havregryn, hvedemel, rørsukker og de resterende vaniljekorn sammen i en skål.
Tilsæt smør skåret i små tern, og smuldr det ud i blandingen med fingrene.
Hak mandler og hvid chokolade, og riv marcipan på den grove side af et rivejern. Bland det i skålen.
Smuldr crumbledejen over bærrene, og tryk det hele let sammen. Bag crumblekagen i ovnen i ca. 35 minutter. Servér den lun med cremefraiche til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar