Crumble med bær og marcipan
29. december 2019
af
Emma Martiny.
Foto: Lea Kaae
Med denne opskrift på crumble kan du tømme fryseren for rester af frosne bær og forvandle dem til en luksuriøs crumblekage med hvid chokolade.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°. Fordel de frosne bær i en tærteform.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Bland halvdelen af kornene med rørsukker i en dyb tallerken.
Vend vaniljesukkeret sammen med de frosne bær i tærteformen.
Bland havregryn, hvedemel, rørsukker og de resterende vaniljekorn sammen i en skål.
Tilsæt smør skåret i små tern, og smuldr det ud i blandingen med fingrene.
Hak mandler og hvid chokolade, og riv marcipan på den grove side af et rivejern. Bland det i skålen.
Smuldr crumbledejen over bærrene, og tryk det hele let sammen. Bag crumblekagen i ovnen i ca. 35 minutter. Servér den lun med cremefraiche til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Prøv også: Æblecrumble med marcipan