Cruffin med remonce

19. november 2019 af .

Foto: Betina Hastoft

En cruffin er en hybrid mellem en croissant og en muffin. Det lyder da ikke helt dumt, hva? Denne udgave er fyldt med en lækker kardemommeremonce.

Bemærk
Hævetid: I alt 1 time og 45 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Rør gæren ud i lunt vand. Tilsæt mælk, sukker og salt. Smuldr smørret i halvdelen af melet, og rør det i gærblandingen.
Tilsæt resten af melet lidt ad gangen, og ælt dejen igennem. Den skal være blød og elastisk. Lad den hæve tildækket i 45 minutter.
Rør smør, sukker, marcipan og kardemomme sammen til remonce.
Del dejen i 6 lige store stykker. Rul hvert dejstykke ud til en meget tynd aflang plade. Smør dejen med remonce, rul dejen stramt sammen, og træk lidt så du får en aflang pølse.
Flæk den midt igennem på den lange led med en skarp meldrysset kniv. Sno hver halvdel sammen til en løs knude, og fold enderne ind under. Læg knuden i en smurt muffinform.
Gentag med resten af dejen, og lad kagerne hæve tildækket 1 time under et fugtigt klæde.
Bag dem ved 180° i ca. 25 minutter, til de er sprøde, gyldne og luftige. Afkøl en anelse, og drys med flormelis.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar