Cruffin med remonce
19. november 2019
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
En cruffin er en hybrid mellem en croissant og en muffin. Det lyder da ikke helt dumt, hva? Denne udgave er fyldt med en lækker kardemommeremonce.
Bemærk
Hævetid: I alt 1 time og 45 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør gæren ud i lunt vand. Tilsæt mælk, sukker og salt. Smuldr smørret i halvdelen af melet, og rør det i gærblandingen.
Tilsæt resten af melet lidt ad gangen, og ælt dejen igennem. Den skal være blød og elastisk. Lad den hæve tildækket i 45 minutter.
Rør smør, sukker, marcipan og kardemomme sammen til remonce.
Del dejen i 6 lige store stykker. Rul hvert dejstykke ud til en meget tynd aflang plade. Smør dejen med remonce, rul dejen stramt sammen, og træk lidt så du får en aflang pølse.
Flæk den midt igennem på den lange led med en skarp meldrysset kniv. Sno hver halvdel sammen til en løs knude, og fold enderne ind under. Læg knuden i en smurt muffinform.
Gentag med resten af dejen, og lad kagerne hæve tildækket 1 time under et fugtigt klæde.
Bag dem ved 180° i ca. 25 minutter, til de er sprøde, gyldne og luftige. Afkøl en anelse, og drys med flormelis.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk