Cruffin med marcipan og kardemomme
6. december 2021
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Columbus Leth
Cruffin er en blanding mellem en muffin og croissant. Her er remoncen fyldt med marcipan og kardemomme, så den får en dejligt julet smag.
Bemærk
Hævetid: I alt 1 time og 45 minutter.
Ingredienser
Udstyr
12 muffinforme
Sådan gør du
Rør gæren ud i vandet i en skål, og tilsæt sødmælk, sukker, salt og kardemomme. Smuldr smørret i halvdelen af melet i en skål, og rør det i gærblandingen.
Tilsæt resten af melet lidt ad gangen, mens du ælter. Dejen skal være blød og elastisk. Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad dejen hæve i ca. 45 minutter.
Riv marcipanen groft, og rør den sammen med smør, sukker og kardemomme i en skål.
Del dejen i 6 lige store stykker. Rul hvert dejstykke ud til en meget tynd, aflang firkant. Smør dejen med remonce, rul dejen stramt sammen, og træk lidt, så du får en aflang pølse.
Skær dejpølsen over på den lange led med en skarp meldrysset kniv. Sno hver halvdel sammen til en løs knude, og fold enderne indunder. Læg knuden i en smurt muffinform.
Gentag med resten af dejen, og lad kagerne hæve tildækket 1 time under et fugtigt viskestykke.
Tænd ovnen på 180°, og bag kagerne i ovnen i ca. 25 minutter, til de er gyldne og sprøde. Lad dem afkøle let, og drys evt. med lidt flormelis inden servering.
Tip!
De kan sagtens fryses og lunes lige inden servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk