Cruffin med marcipan og kardemomme

6. december 2021 af .

Foto: Columbus Leth

Cruffin er en blanding mellem en muffin og croissant. Her er remoncen fyldt med marcipan og kardemomme, så den får en dejligt julet smag.

Bemærk
Hævetid: I alt 1 time og 45 minutter.

Ingredienser

Udstyr

12 muffinforme

Sådan gør du

Rør gæren ud i vandet i en skål, og tilsæt sødmælk, sukker, salt og kardemomme. Smuldr smørret i halvdelen af melet i en skål, og rør det i gærblandingen.
Tilsæt resten af melet lidt ad gangen, mens du ælter. Dejen skal være blød og elastisk. Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad dejen hæve i ca. 45 minutter.
Riv marcipanen groft, og rør den sammen med smør, sukker og kardemomme i en skål.
Del dejen i 6 lige store stykker. Rul hvert dejstykke ud til en meget tynd, aflang firkant. Smør dejen med remonce, rul dejen stramt sammen, og træk lidt, så du får en aflang pølse.
Skær dejpølsen over på den lange led med en skarp meldrysset kniv. Sno hver halvdel sammen til en løs knude, og fold enderne indunder. Læg knuden i en smurt muffinform.
Gentag med resten af dejen, og lad kagerne hæve tildækket 1 time under et fugtigt viskestykke.
Tænd ovnen på 180°, og bag kagerne i ovnen i ca. 25 minutter, til de er gyldne og sprøde. Lad dem afkøle let, og drys evt. med lidt flormelis inden servering.

Tip!

De kan sagtens fryses og lunes lige inden servering.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar