Cruffin med brombær og marcipan

3. oktober 2022 af .

Foto: Betina Hastoft

Cruffin er betegnelse for en slags croissant bagt i muffinform. Her fyldt med friske brombær og en lækker marcipanremonce.

Bemærk
Hviletid, dej: 1 time og 45 minutter.

Ingredienser

Udstyr

10 muffinforme

Sådan gør du

Rør gæren ud i vand i en skål, og tilsæt mælk, sukker og salt. Smuldr smørret i halvdelen af melet i en skål, og rør det i gærblandingen.
Tilsæt resten af melet lidt ad gangen, og ælt dejen igennem, til den er blød og elastisk. Lad den hæve tildækket i 45 minutter.
Riv marcipanen groft, og rør marcipan sammen med sukker og smør i en skål. Skyl brombærrene, skær dem i mindre stykker, og rør dem i remoncen.
Del dejen i 5 lige store stykker. Rul hvert dejstykke ud til en tynd, aflang plade. Smør dejen med remonce, rul den stramt sammen, og træk lidt, så du får en aflang pølse.
Skær dejpølsen over på den lange led med en skarp meldrysset kniv. Sno hver halvdel sammen til en løs knude, og fold enderne ind under. Læg knuden i en smurt muffinform.
Gentag med resten af dejen, og lad kagerne hæve tildækket 1 time under et fugtigt viskestykke.
Tænd ovnen på 180°, og bag kagerne i ovnen i ca. 25 minutter, til de er gyldne og sprøde. Lad dem afkøle let, og drys evt. med lidt flormelis inden servering.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar