Croque madame med tomatsalsa

1. juni 2018 af .

Foto: Line Falck

En croque madame er en slags toast med spejlæg. Sprød og helt igennem lækker!

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl tomaterne, fjern kernerne, og skær tomaterne i små tern. Pil løget, og hak det fint. Hak krydderurterne. Bland tomater med løg og krydderurter.
Tilsæt olie og balsamico, og bland det godt. Smag til med salt og peber.
Læg brødskiverne på en bageplade med bagepapir. Smør brødskiverne med smør. Vend dem om, og smør herefter halvdelen af brødskiverne med mayonnaise og den anden halvdel med sennep.
Fordel bresaola på skiverne med mayonnaise, og drys revet ost henover. Rist brødene i ovnen under grill i ca. 8 minutter, til brødet er sprødt, og osten er smeltet. Du kan også stege dem på en pande.
Steg æggene til spejlæg på en pande. Læg spejlæg oven på brødskiverne med smeltet ost.
Fordel tomatsalsa og ærteskud ovenpå. Læg den anden skive brød over, og klem godt sammen. Servér croque madame i en serviet.

Tip!

I Frankrig er croque madame et hit på menukortet. Uden spejlæg kaldes det for croque monsieur.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar