Croque Madame med grønkålssalat

21. februar 2022 af .

Foto: Maria Fabricius Tegner

Skru op for lækkerheden af den franske caféklassiker ved at bruge butterdej i stedet for brød, og servér en frisk og syrlig grønkålssalat ved siden af.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°.
Skær dejen ud i fire stykker, fordel dem på en bageplade med bagepapir, og prik huller i dejen med en gaffel.
Pisk det ene æg let. Pensl dejen med æg, lad det tørre i et minut, og smør sennep på. Drys revet ost over, og bag brødene i ca. 10 minutter.
Læg en skive skinke på hvert brød, drys med peber, og bag i 5 minutter. Spejl imens 4 æg på en pande ved høj varme i 3 minutter. Læg dem oven på brødene, drys med flagesalt, og bag toastene færdig i 2-5 minutter. Servér med det samme.
Snit grønkålen fint, og massér sukker og ca. ½ tsk. salt ind i kålen med hænderne.
Bland cremefraiche, og olie. Vend grønkålen med dressing.
Skær appelsinkødet i tern, og bland dem i salaten. Smag til med salt, peber og sukker, og servér med grofthakkede valnødder.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar