Croque Madame med grønkålssalat
21. februar 2022
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Maria Fabricius Tegner
Skru op for lækkerheden af den franske caféklassiker ved at bruge butterdej i stedet for brød, og servér en frisk og syrlig grønkålssalat ved siden af.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°.
Skær dejen ud i fire stykker, fordel dem på en bageplade med bagepapir, og prik huller i dejen med en gaffel.
Pisk det ene æg let. Pensl dejen med æg, lad det tørre i et minut, og smør sennep på. Drys revet ost over, og bag brødene i ca. 10 minutter.
Læg en skive skinke på hvert brød, drys med peber, og bag i 5 minutter. Spejl imens 4 æg på en pande ved høj varme i 3 minutter. Læg dem oven på brødene, drys med flagesalt, og bag toastene færdig i 2-5 minutter. Servér med det samme.
Snit grønkålen fint, og massér sukker og ca. ½ tsk. salt ind i kålen med hænderne.
Bland cremefraiche, og olie. Vend grønkålen med dressing.
Skær appelsinkødet i tern, og bland dem i salaten. Smag til med salt, peber og sukker, og servér med grofthakkede valnødder.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk