Croissanter med rejer og avocadosalat
2. juli 2019
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Croissanter er ikke kun til morgenmad, for med skaldyr, cremet avocado og en god dressing kan du lave et fremragende aftensmåltid.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl tomaterne, og skær dem i halve. Flæk avocadoerne, fjern stenen, og skær avocadokødet i tern. Hak dild groft med en kniv.
Bland tomater, avocado og dild, og dryp blandingen med friskpresset citronsaft og olie. Smag avocadosalaten til med salt og peber.
Rør cremefraiche sammen med hytteost, ketchup, cayennepeber og finthakket dild (gem lidt dild til pynt). Krydr dressingen med salt.
Lad rejerne dryppe af i en sigte. Skyl og tør salaten, og snit den i tynde stimler.
Lun evt. croissanterne i ovnen eller på en brødrister. Skær et aflangt hul i toppen af hver croissant, så der er plads til fyldet.
Vend rejerne i cremefraichedressingen. Læg iceberg i croissanterne, og top med rejer i cremefraichedressing.
Pynt med dild, og servér straks med avocadosalat.
Tip!
Croissanter kan også serveres til dessert. Flæk dem, og fyld dem med flødeskum sødet med vaniljesukker, friske bær og hakket mørk chokolade. Pynt med chokoladesauce på toppen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk