Crepes suzette med Cointreau
2. august 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Lars Ranek
Crepes suzette er flamberede pandekager i orangesauce – så bliver det næsten ikke mere fransk. Servér gerne desserten med en kugle god vaniljeis.
Bemærk
Hviletid, dej: 30 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Riv skallen af appelsinen. Pisk æg og mælk godt sammen, og pisk mel, salt, sukker og appelsinskal i.
Tilsæt olie, og hæld dejen på en kande. Lad den hvile i 30 minutter.
Rør dejen igennem inden stegning. Varm en pande med lidt smør.
Hæld dejen ud i en tynd pandekage – bag den i 1-2 minutter, til den er let gylden i kanten, og vend den.
Læg de bagte pandekager i en stak, og drys lidt sukker imellem dem. Hold dem lune, mens du laver saucen.
Smelt sukker på panden, til det bruser op som karamel. Riv skallen af halvdelen af appelsinerne, og pres saften af dem alle.
Tilsæt smør, revet appelsinskal og mandelsplitter, og flambér med Cointreau. Det giver store flammer, så pas på, og husk at slukke for emhætten! Hæld appelsinsaft på, og kog ned.
Fold de varme pandekager sammen 2 gange til en trekant, og vend dem i saucen. Servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk