Crepes med spinat, rødbeder og gedeost
25. september 2020
af
Linn Grubbström.
Foto: Maria Warnke Nørregaard
I dejen til de her pandekager gemmer sig en hel dåse kikærter. Du kan ikke smage de ekstra proteiner, men til gengæld hjælper de dig med at blive ekstra godt mæt, når aftensmaden står på vegetariske fyldte pandekager.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl kikærterne i en sigte, og lad dem dryppe af. Blend kikærter og 2 dl mælk sammen i en blender til en jævn masse.
Bland mel og salt i en skål. Tilsæt blandingen med mælk og kikærter, imens du pisker dejen sammen med et piskeris eller en håndmikser. Tilsæt den øvrige mælk lidt ad gangen, imens du pisker dejen sammen, så den får en jævn konsistens.
Tilsæt æggene i skålen, og pisk dejen sammen.
Smelt lidt smør på en pande, og steg pandekagerne gyldne på begge sider på medium varme.
Tænd ovnen på 175°. Skrub rødbederne, og skær top og bund væk. Halvér rødbederne, og placér dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl rødbederne med olie. Skyl og hak timian, og fordel timian, salt og peber over rødbederne.
Bag rødbederne i ovnen i 30-60 minutter, til de er møre. Store rødbeder skal have længere tid i ovnen. Skær de bagte rødbeder i tern.
Skær gedeosten i mindre stykker. Hak valnødderne groft, og rist dem i 5 minutter på en tør pande på medium varme.
Rør cremefraiche og honning sammen i en skål med en ske.
Smør en skefuld cremefraiche midt på pandekagen. Fordel spinat, rødbeder, gedeost og valnødder på pandekagen, og dryp med balsamicosirup, og krydr med salt og peber.
Fold pandekagerne sammen, og servér dem straks.
Tip!
Skal det gå stærkt, kan du købe færdige pandekager i supermarkedet, og lægge fyldet i dem.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk