Cremet svampetærte med butterdejslåg

Tærten her er fyldig og proppet med smag! Nyd den efter en lang tur i skoven – den er skøn at varme sig på.

Cremet svampetærte med butterdejslåg
31-60 min.

(1)

27. oktober 2022 af Louisa LorangFoto: RIkke Westesen

Ingredienser

personer
kantareller
200 g
champignoner
200 g
østershatte
200 g
shiitakesvampe
100 g
olivenolie
2 spsk.
smør
1 spsk.
hvidløg
3 fed
salt og peber
frisk timian
2 stilke
piskefløde
2 dl
mascarpone
250 g
butterdej
1 ark
æg
1
vand
2 spsk.

Sådan gør du

Rens svampene, og snit det nederste af østershattenes stilk. Skær eller riv svampene i grove stykker, og steg dem i olivenolie og smør på en pande.
Snit hvidløg i tynde skiver. Tilsæt hvidløg til svampene, og lad det hele stege, til svampene er gyldne og møre. Krydr med salt, peber og timian.
Tilsæt fløde og mascarpone, og lad det hele simre i 3-5 minutter. Smag til igen med salt og peber.
Tænd ovnen på 200° varmluft. Fyld svampene i en tærteform. Læg forsigtigt butterdejslåget på – træk og skær lidt i dejen for at tilpasse form og størrelse. Prik huller i låget med en gaffel.
Pisk ægget med koldt vand i en kop med en gaffel, og pensl tærten. Bag tærten gylden i ovnen i ca. 20-25 minutter, gerne med et par ekstra penslinger undervejs.

Tip!

Du kan bruge præcis de svampe, du vil. Vælg blot ca. 6-700 g i alt.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'