Cremet svampetærte med butterdejslåg
27. oktober 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: RIkke Westesen
Tærten her er fyldig og proppet med smag! Nyd den efter en lang tur i skoven – den er skøn at varme sig på.
Ingredienser
Sådan gør du
Rens svampene, og snit det nederste af østershattenes stilk. Skær eller riv svampene i grove stykker, og steg dem i olivenolie og smør på en pande.
Snit hvidløg i tynde skiver. Tilsæt hvidløg til svampene, og lad det hele stege, til svampene er gyldne og møre. Krydr med salt, peber og timian.
Tilsæt fløde og mascarpone, og lad det hele simre i 3-5 minutter. Smag til igen med salt og peber.
Tænd ovnen på 200° varmluft. Fyld svampene i en tærteform. Læg forsigtigt butterdejslåget på – træk og skær lidt i dejen for at tilpasse form og størrelse. Prik huller i låget med en gaffel.
Pisk ægget med koldt vand i en kop med en gaffel, og pensl tærten. Bag tærten gylden i ovnen i ca. 20-25 minutter, gerne med et par ekstra penslinger undervejs.
Tip!
Du kan bruge præcis de svampe, du vil. Vælg blot ca. 6-700 g i alt.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk