Cremet spinat med pocherede æg og skinke
13. januar 2023
af
Louisa Lorang.
Foto: Columbus Leth
Cremet spinat med pocherede æg og skinke er simpelt og så godt! Servér med croissanter eller lækkert surdejsbrød.
Ingredienser
Sådan gør du
Smelt smørret i en gryde. Pisk mel i, og pisk derefter mælken i stille og roligt, til du har en tyk, blank sauce. Lad den simre i 5-6 minutter under omrøring. Krydr med salt og peber.
Skyl og tør spinaten, vend den i saucen, og lad den simre med i et par minutter. Smag til med salt, peber og fintrevet muskatnød.
Kog en stor gryde med vand op. Salt vandet gavmildt, og slå æggene ud i hver sin kop med eddike i.
Pisk i vandet, så du laver en lille hvirvel, og hæld forsigtig æggene ned i midten. Skru ned for vandet, så det ikke koger, og lad æggene pochere i ca. 3 minutter. Tag dem op med en hulske.
Anret spinat i små, dybe tallerkner. Top med pocherede æg og skinke, og krydr med salt og peber. Servér straks med croissanter eller brød.
Tip!
Retten er også skøn med røget hellefisk eller røget laks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk