Cremet porresuppe med ærter
6. august 2018
af
Susanne Palmqvist.
Foto: AOP
En god cremet grøntsagssuppe med porrer og ærter, som sagtens kan laves klar dagen i forvejen. Brug den derfor evt. som forret eller som nem aftensmad. Den spicy chiliolie giver god kant til den milde suppe.
Ingredienser
Sådan gør du
Rens porrerne, skær enderne og det grove grønne fra, og snit resten fint.
Pil og hak løget. Skræl kartoflerne, og skær dem i tern.
Svits grøntsagerne i en stor gryde i lidt olie, uden at de tager farve.
Hæld bouillonen over, og bring det i kog. Kog under låg i ½ time.
Overhæld ærterne med kogende vand, og lad dem stå, til de er optøede. Rør olie sammen med chili. Skyl persillen.
Blend suppen direkte i gryden, og kog den op med fløde. Smag til med salt og peber, og justér evt. tykkelsen med vand/bouillon.
Si vandet fra ærterne, og vend dem i. Anret suppen med dryp af chiliolie og persille, og servér med brød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk