Cremet pasta med asparges, ærter og parmaskinke
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Forkæl familien med en mild pastaret, som får godt modspil af den sprøde og salte parmaskinke.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 225º. Læg parmaskinken på en bageplade med bagepapir, og steg det sprødt i ovnen i 5-6 minutter.
Kog pastaen i letsaltet vand efter anvisningen på pakken.
Bræk den nederste, træede ende af aspargeserne, og skær resten i mindre stykker.
Læg asparges og ærter ned i kogevandet til pastaen, og lad det koge med de sidste 2 minutter af pastaens kogetid. Hæld vandet fra pasta og grøntsager, men gem 1 dl af kogevandet.
Hæld pasta og grøntsager tilbage i gryden, og vend det sammen med flødeost og fintrevet citronskal. Spæd op med lidt af det gemte kogevand, til konsistensen er tilpas cremet.
Pres saften af citronen, og smag til med citronsaft, salt og peber.
Bræk den sprødstegte parmaskinke i mindre stykker, drys dem over pastaretten, og server straks.
Tip!
Retten er nem og børnevenlig og kan varieres med andre grøntsager, fx små tomater, squash eller peberfrugt.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk