Cremet majs- og bønnesalat
7. september 2023
af
Louisa Lorang.
Foto: columbus leth
Retten her er inspireret af esquites, der er mexicansk streetfood, som består af majs, creme og mayonnaise. Jeg har tilsæt lidt mættende bønner, så retten kan spises som et selvstændigt måltid.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær majsene af kolberne, og steg dem i olie på en meget varm pande i 2-3 minutter, til de får farve. Rør ikke i dem undervejs.
Tilsæt bønner, og kog steg kort. Tilsæt cremefraiche, kog retten op, og smag til med salt og limesaft. Tag panden af varmen.
Skyl forårsløg og jalapeno, og hak begge dele fint.
Anret den varme majssalat på et fad eller i små skåle, og top med forårsløg, jalapeno, plukket koriander og smuldret feta, og nyd straks.
Tip!
Når majs ikke er i sæson, kan du slippe af sted med at bruge majs fra frost.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk