Cremet karrysuppe med tofu
3. juli 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Peter Kam
Karrysuppen er cremet og lækker og får masser af fylde fra både flødeost og den ristede tofu på toppen.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og hak løg fint. Skræl gulerødder, og riv dem groft. Rens porrer, og skær i tynde skiver. Opvarm en gryde med olie, og steg grøntsagerne i 2 minutter ved middel varme.
Tilsæt karry, og steg videre i ½ minut. Tilsæt bouillon, bring suppen i kog, og lad den småkoge i 10 minutter. Blend suppen glat med stavblender. Rør flødeost i suppen, så den bliver cremet. Varm suppen igennem, og smag til med citronsaft, salt og peber.
Læg tofuen i et rent viskestykke (eller pak den ind i køkkenrulle),og pres den fri for væske. Skær tofuen i små tern. Opvarm en pande med olie, og steg tofuternene i 5-6 minutter, til de er gyldne på alle sider.
Skyl aspargesbroccoli, og skær de grove stilke af. Damp aspargesbroccolien i lidt kogende vand i den gryde i ca. 2 minutter, til den er let mør, men stadig har bid. Anret karrysuppen i skåle, top med ristet tofu og broccoli, og drys med hakkede cashewnødder.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk