Cremet karryret med spinat og rejer
4. april 2023
af
Ditte Ingemann.
Foto: Lene Samsø
En krydret og mættende simreret, der er fuld af smag og nem at lave. En ny favorit er født!
Ingredienser
Sådan gør du
Afdryp rejerne i en sigte. Pil og hak løg og hvidløg fint. Skræl og hak ingefær fint. Varm olie op i en stor gryde.
Steg løg, hvidløg og ingefær i olien ved middel varme under omrøring i et par minutter.
Tilsæt karry, gurkemeje og spidskommen. Lad krydderierne brænde en smule af, og tilsæt hakkede tomater. Lad tomaterne koge med i ca. 5 minutter, og tilsæt kokosmælk. Lad det simre i 30-35 minutter.
Skyl og tør spinat. Lad spinat og rejer simre med i gryden i 3-4 minutter. Smag retten til med friskpresset limesaft, salt og peber.
Skyl og pluk thaibasilikum. Top retten med thaibasilikum og peanuts, og servér evt. med kogte ris.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk