Cremet chokolade-cheesecake
15. juni 2018
af
Louisa Lorang.
Foto: AOP
En virkelig lækker chokolade-cheesecake, der giver den traditionelle ostekage et sødt og bittert strejf. Den cremede kage har en sprød kiksebund og chokoladespåner på toppen!
Bemærk
Køletid: Mindst 5 timer, gerne natten over.
Ingredienser
Udstyr
en springform, ca. 22 cm i diameter
Sådan gør du
Knus kiksene, og bland dem med kanelen. Smelt smørret, og bland det i kikseblandingen. Tryk kikseblandingen ned i bunden af en ca. 22 cm stor springform. Sæt bunden i køleskabet i mindst 20 minutter, mens du tilbereder fyldet.
Udblød husblassen i koldt vand i 5 minutter. Lun fløden, og opløs husblassen i fløden.
Pisk æggeblommerne lyse og luftige med sukkeret. Tilsæt fløde og flødeost, og pisk cremen, til den er samlet.
Smelt begge slags chokolade, gerne i samme skål, og rør chokoladen i ostecremen.
Hæld choko-oste-cremen på kiksebunden, dæk kagen til, og sæt den koldt i mindst 5 timer, gerne natten over.
Pynt kagen med friskhøvlede chokoladespåner, og servér i ikke alt for store stykker.
Tip!
En cheesecake har godt af at stå i køleskabet natten over, så hvis du har god tid, så lav den lækre cheesecake en dag i forvejen. Kagen kan holde sig i 3-4 dage i køleskabet.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk