Cremet chokolade-cheesecake

15. juni 2018 af .

Foto: AOP

En virkelig lækker chokolade-cheesecake, der giver den traditionelle ostekage et sødt og bittert strejf. Den cremede kage har en sprød kiksebund og chokoladespåner på toppen!

Bemærk
Køletid: Mindst 5 timer, gerne natten over.

Ingredienser

Udstyr

en springform, ca. 22 cm i diameter

Sådan gør du

Knus kiksene, og bland dem med kanelen. Smelt smørret, og bland det i kikseblandingen. Tryk kikseblandingen ned i bunden af en ca. 22 cm stor springform. Sæt bunden i køleskabet i mindst 20 minutter, mens du tilbereder fyldet.
Udblød husblassen i koldt vand i 5 minutter. Lun fløden, og opløs husblassen i fløden.
Pisk æggeblommerne lyse og luftige med sukkeret. Tilsæt fløde og flødeost, og pisk cremen, til den er samlet.
Smelt begge slags chokolade, gerne i samme skål, og rør chokoladen i ostecremen.
Hæld choko-oste-cremen på kiksebunden, dæk kagen til, og sæt den koldt i mindst 5 timer, gerne natten over.
Pynt kagen med friskhøvlede chokoladespåner, og servér i ikke alt for store stykker.

Tip!

En cheesecake har godt af at stå i køleskabet natten over, så hvis du har god tid, så lav den lækre cheesecake en dag i forvejen. Kagen kan holde sig i 3-4 dage i køleskabet.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar