Cremet broccolisuppe med sprødt skinkedrys
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Denne cremede broccolisuppe er meget enkel at lave, men smagen er helt i top. Servér med sprødt skinkedrys og alle vil spise med!
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl broccolien, og skær den ud i mindre stykker – også stokken! Læg broccolistykkerne i en stor gryde, og hæld bouillon over, så det dækker. Kog broccolien i 8-10 minutter, til den er mør.
Tag broccolien op af bouillonen, og læg den i en blender.
Blend broccolien, og tilsæt madlavningsfløde og lidt af kogevandet (grøntsagsbouillonen) undervejs, til suppen har den ønskede konsistens. Smag til med salt og peber.
Rens forårsløg, og skær dem i tynde skiver. Opvarm en pande med olie, og steg forårsløgene hurtigt ved middel varme i ca. 2 minutter. Læg dem over på en tallerken.
Steg skinkeskiverne sprøde på panden, og lad dem dryppe af på et stykke fedtsugende papir. Bræk skinken i små stykker, og bland dem sammen med forårsløgene.
Anret suppen i skåle eller dybe tallerkener, læg en stor skefuld sprødt skinkedrys i hver portion, og server straks med godt brød til.
Tip!
I stedet for at stege skinken på en pande kan du lægge skinkeskiverne på en bageplade med bagepapir og riste dem i ovnen ved 200°, til de er sprøde.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk