Cremet broccolisuppe med sprødt skinkedrys

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Denne cremede broccolisuppe er meget enkel at lave, men smagen er helt i top. Servér med sprødt skinkedrys og alle vil spise med!

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl broccolien, og skær den ud i mindre stykker – også stokken! Læg broccolistykkerne i en stor gryde, og hæld bouillon over, så det dækker. Kog broccolien i 8-10 minutter, til den er mør.
Tag broccolien op af bouillonen, og læg den i en blender.
Blend broccolien, og tilsæt madlavningsfløde og lidt af kogevandet (grøntsagsbouillonen) undervejs, til suppen har den ønskede konsistens. Smag til med salt og peber.
Rens forårsløg, og skær dem i tynde skiver. Opvarm en pande med olie, og steg forårsløgene hurtigt ved middel varme i ca. 2 minutter. Læg dem over på en tallerken.
Steg skinkeskiverne sprøde på panden, og lad dem dryppe af på et stykke fedtsugende papir. Bræk skinken i små stykker, og bland dem sammen med forårsløgene.
Anret suppen i skåle eller dybe tallerkener, læg en stor skefuld sprødt skinkedrys i hver portion, og server straks med godt brød til.

Tip!

I stedet for at stege skinken på en pande kan du lægge skinkeskiverne på en bageplade med bagepapir og riste dem i ovnen ved 200°, til de er sprøde.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar