Cremet blomkålsgratin med Vesterhavsost
Nogle gange er det tilbehøret, der gør det. Denne blomkålsgratin får sin cremede konstistens af fløde og Vesterhavsost, og så er den krydret med chili. Det perfekte tilbehør til især fisk og fjerkræ.

0-30 min.
(0)
2. oktober 2023 af Ditte IngemannFoto: Lene Samsø
Ingredienser
personer
- lille blomkål
- 1
- revet Vesterhavsost
- 65 g
- usprøjtet citroner
- 1
- piskefløde
- 2 dl
- tørrede chiliflager
- 1 tsk.
- salt og peber
Udstyr
- en dampindsats eller si
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175° varmluft. Skær blomkålshovedet i små buketter.
Hæld en smule vand i bunden af en gryde, og bring vandet i kog. Placér blomkål i en dampindsats eller en si, og sænk den ned i gryden over det kogende vand. Læg låg på. Damp blomkålen under låg, til den er al dente, ca. 3-4 minutter.
Riv osten og citronen på et rivejern, og pisk ost, citronskal, fløde, chiliflager, salt og peber sammen med et piskeris.
Fordel de dampede blomkålsbuketter i et ovnfast fad, og hæld flødeblandingen henover.
Bag blomkålsgratinen i den varme ovn i 20-25 minutter.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner