Cremet blomkålsgratin med Vesterhavsost

Nogle gange er det tilbehøret, der gør det. Denne blomkålsgratin får sin cremede konstistens af fløde og Vesterhavsost, og så er den krydret med chili. Det perfekte tilbehør til især fisk og fjerkræ.

Cremet blomkålsgratin med Vesterhavsost
0-30 min.

(0)

2. oktober 2023 af Ditte IngemannFoto: Lene Samsø

Ingredienser

personer
lille blomkål
1
revet Vesterhavsost
65 g
usprøjtet citroner
1
piskefløde
2 dl
tørrede chiliflager
1 tsk.
salt og peber

Udstyr

  • en dampindsats eller si

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175° varmluft. Skær blomkålshovedet i små buketter.
Hæld en smule vand i bunden af en gryde, og bring vandet i kog. Placér blomkål i en dampindsats eller en si, og sænk den ned i gryden over det kogende vand. Læg låg på. Damp blomkålen under låg, til den er al dente, ca. 3-4 minutter.
Riv osten og citronen på et rivejern, og pisk ost, citronskal, fløde, chiliflager, salt og peber sammen med et piskeris.
Fordel de dampede blomkålsbuketter i et ovnfast fad, og hæld flødeblandingen henover.
Bag blomkålsgratinen i den varme ovn i 20-25 minutter.

Tip!

Du kan sagtens lave blomkålsgratinen dagen før og varme den op, inden den serveres.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'