Creme brulé-tærte med lakrids og hindbær

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

En raffineret fusion af en fransk creme bulé og en hindbærtærte – en sand herlighed, der vil vække begejstring på dessertbordet.

Bemærk
Hviletid, mørdej: I alt 1,5 time. Bagetid: 1 time og 20 minutter. Afkøling: Natten over.

Ingredienser

Udstyr

en tærteform af metal med løs bund, 22 cm i diameter
en lille gasbrænder

Sådan gør du

Rør smør sammen med flormelis og salt i en skål. Rør ægget i. Tilsæt mandel- og hvedemel, og saml dejen uden at ælte for meget. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i ½ time.
Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og læg den i en smurt tærteform. Skær overskydende dej væk fra kanten. Sæt tærteformen i fryseren i mindst 1 time.
Tænd ovnen på 170°. Pisk smør, rørsukker, lakridspulver, æg og mandelmel sammen i en skål med en elpisker. Vend hindbær i, og fordel massen oven på den kolde tærtebund. Bag tærten i ovnen i 30 minutter. Afkøl.
Flæk vaniljestangen, og skrab kernerne ud. Pisk æggeblommer, rørsukker og vaniljekorn tykt med en elpisker. Varm fløden op i en gryde til lige under kogepunktet. Hæld den varme fløde i æggemassen lidt ad gangen under konstant piskning, til massen samler sig.
Tænd ovnen på 110°. Hæld cremen oven på den bagte tærte, og bag den i ovnen i 45-50 minutter, til cremen har sat sig. Sæt tærten på køl til næste dag.
Drys den kolde tærte med et tyndt og jævnt lag sukker, og karamellisér overfladen med en lille gasbrænder. Servér med hindbær.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar