Creme brulé med friske hindbær
1. juni 2018
af
Carsten Kyster.
Foto: Columbus Leth
Den klassiske franske dessert creme brulé er en blød vaniljecreme med et gyldensprødt sukkerlåg, der her får et frisk modspil af syrlige hindbær. Prøv også med blåbær, brombær eller kirsebær.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 140°. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og bland dem godt med en smule rørsukker.
Hæld piskefløde og den tomme vaniljestang i en gryde, og bring det i kog. Sluk for varmen, og lad fløden trække i gryden i 15 minutter.
Pisk rørsukker og æggeblommer godt sammen med en elpisker. Tilsæt den varme fløde, og pisk, til cremen er jævn.
Fordel hindbærrene i flade, ovnfaste skåle, og hæld cremen over.
Sæt skålene i en lille bradepande, og hæld vand i bradepanden, så det når op til ca. midten af skålene. Bag dem i ovnen i ca. 40 minutter, til cremen har sat sig, men stadig er lidt løs og geléagtig.
Sæt skålene i køleskabet i mindst 4 timer.
Lige før servering drysses cremedesserternes overflade med et tyndt lag rørsukker. Brænd sukkeret med en gasbrænder, så det karamelliserer. Servér straks.
Tip!
Har du en lille gasbrænder til køkkenbrug, er det nemt at få sukkerlåget sprødt – ellers skal desserten bare lige en hurtig tur under ovnens grill for at karamellisere.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på creme brulé.