Creme brulé med brombær og timian

27. november 2020 af .

Foto: Betina Hastoft

Under det knasende sprøde karamellåg gemmer sig en fløjlsblød creme, som helt enkelt består af æggeblommer, fløde, sukker og vanilje. En vanvittig velsmagende fransk dessertklassiker, som aldrig går af mode!

Bemærk
Afkøling: Mindst 3 timer

Ingredienser

Udstyr

4 tærteforme af porcelæn, 12 cm i diameter (eller små ramakiner)
Gasbrænder

Sådan gør du

Tænd ovnen på 100°. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og mas dem sammen med sukkeret. Kom fløde, vaniljesukker og den tomme vaniljestang i en gryde, og bring det i kog. Tag gryden af varmen, når blandingen koger, og lad den køle af i 2 minutter. Kassér den tomme vaniljestang.
Pisk æggeblommerne let sammen i en skål med et piskeris. Hæld den varme flødeblanding forsigtigt i æggeblommerne, og pisk kraftigt med et piskeris, til cremen samler sig. Si cremen, og fjern skummet på toppen med en ske.
Hæld cremen i porcelænstærteforme, og sæt dem ned i en bradepande. Hæld vand i bradepanden, så det når op til ca. på midten af skålene. Sæt bradepanden i ovnen, og bag desserterne i ca. 1 time, til cremerne har sat sig (bagetiden afhænger af størrelsen på dine forme).
Tag formene ud af ovnen, og afkøl dem. Sæt dem på køl i mindst 3 timer (gerne til næste dag),til de er helt kolde.
Drys et tyndt lag sukker på hver creme brulé, og karamellisér overfladen med en lille gasbrænder. Pynt med brombær og frisk timian, og servér straks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar