Creme brulé
Under det knasende sukkerlåg gemmer sig en fløjsblød creme af æggeblommer, fløde og vanilje. Creme brulé er en af de mest elegante desserter, der findes, og slet ikke så svær, som den ser ud.
(7)
Ingredienser
Udstyr
- fire små, varmefaste portionsforme
- en gasbrænder
Sådan gør du
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Sådan laver du den bedste Creme brulé
En klassisk creme brulé skal bestå af fløjsblød creme med vaniljesmag toppet med et knasende sukkerlag. Med denne opskrift får du en skudsikker fremgangsmåde, så du kan imponere dine gæster.
Følg opskriften og trin for trin-billederne herunder:
- Hæld fløde og vanilje i en gryde. Varm blandingen op, til den næsten når kogepunktet. Afkøl.
- Pisk æggeblommer og sukker hvidt og luftigt i en skål. Hæld den lunkne fløde i æggeblandingen, og rør det forsigtigt sammen.
- Varm cremen op til middel varme, indtil den begynder at tykne.
- Karamellisér sukkeret med en lille gasbrænder. Stop, når sukkeret begynder at boble og smelte sammen.
- Ønsker du et ekstra tykt sukkerlag, kan du give desserten et ekstra lag og brænde igen.
Creme brulé – forskellige smagsvarianter
Vil du prøve en anden variant af den populære creme brulé, kan du smagssætte cremen lige som du vil.
Prøv f.eks. med et par skefulde lakridspulver – det giver en dejlig smag. Du kan også komme friske bær i cremen, så der er en lille overraskelse i hver mundfuld. Forskellige likører med smag, f.eks. mandel- eller appelsinlikør, ville også smage skønt i den franske dessert.
Creme brulé er i sig selv en meget sød og fed dessert, så servér evt. lidt friske bær til. Det giver en god balance og pynter samtidig den meget enkle dessert.
Creme brulé uden gasbrænder
Det er uden tvivl nemmest at lave den sprøde sukkeroverflade med en gasbrænder, men du kan også lave det under grillen i ovnen.
- Tænd for ovnens grillfunktion.
- Sæt formene i et ovnfast fad fyldt med isterninger.
- Grill desserterne i 1-2 minutter, til sukkeret karamelliserer og bliver gyldent. Hold godt øje med, at de ikke får for meget.