Crema catalana

Crema catalana er Spaniens svar på den franske creme brulé.

Bemærk
Hviletid: I alt ca. 2½ time.

Ingredienser

Udstyr

en lille creme brulé-brænder

Sådan gør du

Hæld mælk og fløde i en gryde. Skær skrællen tyndt af appelsinen uden at få den bitre hvide hinde med. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud (gem dem).
Bring forsigtigt mælk og fløde i kog sammen med appelsinskal, den tomme vaniljebælg og kanelstangen. Sluk for varmen, og lad blandingen trække i gryden i ½ time. Sigt herefter appelsinskal, vaniljebælg og kanelstang fra.
Pisk æggeblommer luftige med vaniljekorn, sukker og majsstivelse med en elpisker i en skål.
Hæld den lune flødeblanding i skålen i en tynd stråle under omrøring, og hæld det hele tilbage i gryden. Bring blandingen forsigtigt op til kogepunktet, og lad den småsimre, til den tykner.
Fordel cremen i små serveringsskåle, dæk med husholdningsfilm, og stil på køl i ca. 2 timer, så cremen sætter sig.
Drys rørsukker over de kolde cremedesserter i et tyndt lag, og brænd sukkeret med en lille gasbrænder eller under ovnens grillvarme, til det karamelliserer.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
1. juni 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar