Crema catalana
1. juni 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Crema catalana er Spaniens svar på den franske creme brulé.
Bemærk
Hviletid: I alt ca. 2½ time.
Ingredienser
Udstyr
en lille creme brulé-brænder
Sådan gør du
Hæld mælk og fløde i en gryde. Skær skrællen tyndt af appelsinen uden at få den bitre hvide hinde med. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud (gem dem).
Bring forsigtigt mælk og fløde i kog sammen med appelsinskal, den tomme vaniljebælg og kanelstangen. Sluk for varmen, og lad blandingen trække i gryden i ½ time. Sigt herefter appelsinskal, vaniljebælg og kanelstang fra.
Pisk æggeblommer luftige med vaniljekorn, sukker og majsstivelse med en elpisker i en skål.
Hæld den lune flødeblanding i skålen i en tynd stråle under omrøring, og hæld det hele tilbage i gryden. Bring blandingen forsigtigt op til kogepunktet, og lad den småsimre, til den tykner.
Fordel cremen i små serveringsskåle, dæk med husholdningsfilm, og stil på køl i ca. 2 timer, så cremen sætter sig.
Drys rørsukker over de kolde cremedesserter i et tyndt lag, og brænd sukkeret med en lille gasbrænder eller under ovnens grillvarme, til det karamelliserer.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk