Cowgirl-kylling
15. marts 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Columbus Leth
Inspireret af den klassiske chili con carne er denne version med kylling, men alligevel proppet med smag af cowboy og kærlighed. Ønsker du en mere familievenlig version, kan du undlade cayennepeber. Der er stadig fin styrke i retten.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær kyllingefileterne i strimler. Pil løget, og skær det i både. Pil og hak hvidløg fint. Skyl og hak bladselleri fint.
Steg kylling, løg, hvidløg og bladselleri i olie i en stor gryde i ca. 4 minutter. Det skal mørkne let, men ikke tage farve.
Bland spidskommen, stødt koriander, cayennepeber, sukker og majsstivelse sammen i en skål. Skyl og hak korianderen fint. Hæld krydderiblandingen, koriander og chipotle i gryden, og varm det kort.
Hæld 2-3 dl fond og mosede tomater i gryden. Lad retten simre i ca. 20 minutter under jævnlig omrøring. Spæd med fond undervejs, og smag til med salt og evt. mere cayennepeber.
Skær avocadoerne i tern. Skyl jalapenoen, og skær den i tynde ringe. Pluk korianderen groft.
Top cowgirl-kylling med avocado, koriander, cremefraiche og tortillachips. Servér straks med kogt quinoa og limebåde.
Tip!
Tilsæt 300 g kogte bønner lige inden servering, hvis du ønsker en mere wanna be chili con carne-version.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk