Cowboytoast

27. september 2021 af .

Foto: Line Falck

Toast. Det er den mest enkle form for mad – ristet brød med noget på. Men med denne opskrift på cowboytoast med fuldkornsbrød, syltede rødløg og krydret oksekød løfter vi toasten til nye højder.

Ingredienser

Sådan gør du

Kog eddike og sukker sammen, til sukkeret er opløst. Skær løgene i halvmåneskiver og læg dem i et sylteglas eller en<br /> skål.
Hæld syltevæsken over og lad dem stå på køl i mindst et par timer.
Rør kødet sammen med alle ingredienserne farsen. På et stykke bagepapir tegner du nu en firkant, der er lige så stor som fire skiver af dit toastbrød. Læg farsen på firkanten, læg et andet stykke bagepapir over, og rul farsen ud, så den passer med firkanten. Skær farsen i fire lige store stykker, så hvert stykke passer med en skive brød.
Drys revet cheddar på fire stykker toastbrød, og læg en bøf oven på hvert stykke. Smør samtidig de fire resterende skiver brød med pickles, og drys kruspersille på.
Steg bøffen i smør med brødsiden opad i ca. 4 min. Vend hele molevitten, så brødet nu bliver stegt. Drys resten af osten på bøfferne, pynt med drænede syltede rødløg og læg de fire brødskiver over.
Når den nederste brødside er sprød og gylden, vender du toasten og steger videre, så den anden brødskive også bliver stegt. Pres lidt ned, så alting smelter sammen indeni, og den sidste brødside også er sprød.
Servér straks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Tips til opskriften på cowboytoast

  • Lav bløde løg i stedet for syltede rødløg, hvis du vil have en helt klassisk cowboytoast
  • Servér spejlæg til for ekstra fylde og mæthed   
  • Bag dit eget fuldkornstoastbrød – det smager bare bedre end den købte version.
  • Du kan også lave dine egne pickles, der fx også kan bruges i en hjemmerørt remoulade
  • Hjemmelavet briochebrød og estragonmayo giver en luksuriøs cowboytoast
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar