Couscoussalat med dadler og kikærter
30. juli 2020
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Stine Christiansen
En nem og hurtig salat med mange smagsnuancer. Couscoussen kan udskiftes med bulgur eller hvedekerner.
Ingredienser
Sådan gør du
Hæld couscoussen i en skål. Hæld kogende vand over couscoussen, dæk skålen med husholdningsfilm, og lad den stå i 10 minutter.
Fjern husholdningsfilmen, og løsn couscoussen med en gaffel.
Riv citronskallen fint, og pres saften. Rør citronsaft, citronskal, olie, chilisauce og salt i couscoussen.
Skyl og afdryp kikærterne. Skyl og hak forårsløg og de to slags krydderurter fint. Fjern evt. sten fra dadlerne, og skær dem i skiver.
Vend kikærter, forårsløg, krydderurter og dadler i salaten, og anret den i en skål. Lad den gerne trække i 30 minutter før servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk