Couscoussalat med bagte grøntsager og krydderier

16. januar 2023 af .

Foto: Peter Kam

En lækker mellemøstlig couscoussalat, som er god at servere som tilbehør til f.eks. lam eller kylling.

Ingredienser

Sådan gør du

Hæld couscous, salt og krydderier i en skål. Hæld kogende vand over couscoussen, så det dækker, og læg et låg eller en stor tallerken over skålen. Lad couscoussen trække i 10 minutter. Fjern låget, og rør godt rundt i couscoussen med en gaffel, så den bliver løs.
Skyl og riv citronen fint, og pres saften. Rør citronsaft, citronskal og olie i couscoussen.
Tænd ovnen på 200°. Skræl gulerødder, og skær dem i små tern. Rens peberfrugt, og skær i små tern. Vend grøntsagerne med olivenolie, fordel på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i 20 minutter.
Skyl og hak persille. Vend persillen, de bagte grøntsager og rosiner sammen med couscoussalaten.
Hak mandlerne groft. Anret couscoussalaten på et fad, og drys med de hakkede mandler.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar