Couscoussalat med bagte grøntsager og krydderier
16. januar 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Peter Kam
En lækker mellemøstlig couscoussalat, som er god at servere som tilbehør til f.eks. lam eller kylling.
Ingredienser
Sådan gør du
Hæld couscous, salt og krydderier i en skål. Hæld kogende vand over couscoussen, så det dækker, og læg et låg eller en stor tallerken over skålen. Lad couscoussen trække i 10 minutter. Fjern låget, og rør godt rundt i couscoussen med en gaffel, så den bliver løs.
Skyl og riv citronen fint, og pres saften. Rør citronsaft, citronskal og olie i couscoussen.
Tænd ovnen på 200°. Skræl gulerødder, og skær dem i små tern. Rens peberfrugt, og skær i små tern. Vend grøntsagerne med olivenolie, fordel på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i 20 minutter.
Skyl og hak persille. Vend persillen, de bagte grøntsager og rosiner sammen med couscoussalaten.
Hak mandlerne groft. Anret couscoussalaten på et fad, og drys med de hakkede mandler.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk