Couscous-salat med feta og aubergine
5. juli 2022
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Tomatpesto er kusine til den mere kendte grønne pesto. Den røde pesto er lavet på soltørrede tomater og peberfrugt i stedet for basilikum. Vend den med couscous (eller brug perlebyg, bulgur eller kartofler),og glæd dig over den nemme genvej til god smag og saft.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Tilbered couscous efter pakkens anvisning. Vend dem i rød pesto, og lad det trække køligt, imens resten af retten tilberedes.
Skær aubergine og squash i skiver. Drys begge sider med salt, så der trækkes væske ud af grøntsagerne. Skyl alle skiverne med vand efter ca. 20 minutter, dup dem tørre i et rent viskestykke, og vend dem med olie og peber.
Bred dem ud på et stykke bagepapir i ovnens store bradepande. Læg peberfrugter i grove tern og hele tomater i bradepanden.
Dryp honning over, og bag grøntsagerne møre i ovnen i ca. 30 minutter. Vend rundt et par gange undervejs. Bland grøntsagerne med salat, grofthakket persille, couscous og plukket feta.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk