Couscous-salat med bagte tomater, aubergine og feta

5. august 2021 af .

Foto: Columbus Leth

Eksotisk vegetarret med knald på farverne og masser af smag fra den syltede citron og en ordentlig dusk frisk koriander.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Skyl auberginen, og skær den i mindre stykker. Steg dem på en pande i 1 spsk. olie, til de får lidt farve.
Skyl tomaterne, og læg dem i en bradepande sammen med auberginestykkerne. Dryp resten af olien over, og krydr med salt og peber.
Bag grøntsagerne i ovnen i 20 minutter.
Hæld couscous, safran, olie, salt og kogende vand i en skål. Rør rundt med en ske, til safranen har fordelt sig. Læg film over skålen, og lad det trække i 10-12 minutter på køkkenbordet.
Pil og hak løget fint. Hak den syltede citron fint. Vend begge dele i couscoussen sammen med ærter og mango.
Fordel salaten på et fad, og pynt med bagte auberginestykker og tomater. Top med frisk koriander og smuldret feta.

Tip!

Syltede citroner kan købes hos velassorterede supermarkeder og etniske købmænd.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar