Cottage pie med låg af rodfrugter
12. februar 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
En cottage pie minder meget om en shephard's pie, men er lavet med oksekød i stedet for lam.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl kartofler, persillerødder og gulerødder, og skær dem i tern. Kog dem i en gryde med usaltet vand i ca. 20 minutter, til de er helt møre. Afdryp.
Mos rodfrugter, smør og fløde til mos med en gaffel eller kartoffelmoser, og smag til med salt og peber.
Pil og hak løget groft. Skyl squashen, skræl gulerødderne, og skær begge dele i små tern.
Steg løg og grøntsager i en gryde med olie i 2-3 minutter. Tilsæt oksekød, rosmarin, salt og peber, og brun kødet godt. Hæld rødvin, tomatpuré og bouillon i gryden, rør godt rundt, og lad det småkoge i 10 minutter. Drys med mel, og rør, indtil saucen tykner. Smag til med salt og peber.
Tænd ovnen på 200°. Hæld kødsaucen i bunden af et smurt ovnfad, og fordel rodfrugtmosen oven på som et låg. Drys rasp og friskrevet parmesan på toppen, og bag retten i ovnen i 25-30 minutter, til overfladen er gylden, og kødsaucen bobler.
Lad retten køle af i 5 minutter, og servér den direkte fra fadet, evt. med en skål blandet grøn salat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk