Cottage pie med låg af rodfrugter

12. februar 2021 af .

Foto: Columbus Leth

En cottage pie minder meget om en shephard's pie, men er lavet med oksekød i stedet for lam.

Ingredienser

Sådan gør du

Skræl kartofler, persillerødder og gulerødder, og skær dem i tern. Kog dem i en gryde med usaltet vand i ca. 20 minutter, til de er helt møre. Afdryp.
Mos rodfrugter, smør og fløde til mos med en gaffel eller kartoffelmoser, og smag til med salt og peber.
Pil og hak løget groft. Skyl squashen, skræl gulerødderne, og skær begge dele i små tern.
Steg løg og grøntsager i en gryde med olie i 2-3 minutter. Tilsæt oksekød, rosmarin, salt og peber, og brun kødet godt. Hæld rødvin, tomatpuré og bouillon i gryden, rør godt rundt, og lad det småkoge i 10 minutter. Drys med mel, og rør, indtil saucen tykner. Smag til med salt og peber.
Tænd ovnen på 200°. Hæld kødsaucen i bunden af et smurt ovnfad, og fordel rodfrugtmosen oven på som et låg. Drys rasp og friskrevet parmesan på toppen, og bag retten i ovnen i 25-30 minutter, til overfladen er gylden, og kødsaucen bobler.
Lad retten køle af i 5 minutter, og servér den direkte fra fadet, evt. med en skål blandet grøn salat.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar