Cote de boeuf med ovnfritter og bearnaisesauce

22. juli 2021 af .

Foto: Columbus Leth

Cote de boeuf er en ribeyesteak på ben, der kaldes bøffernes konge på grund af den fantastiske smag. Giv kødet den respekt, det fortjener, og glæd dig til et kongeligt måltid!

Ingredienser

Sådan gør du

Tag bøffen ud af køleskabet 1 time før, den skal steges. Giv den et godt lag salt på begge sider, og lad den hvile på køkkenbordet.
Tænd ovnen på 200°. Skyl kartoflerne, skær dem i halve, og vend dem med olie, salt og peber. Bag kartoflerne i ovnen i ca. 30 minutter, til de er gyldne.
Børst overskydende salt af bøffen, og dup den tør med køkkenrulle. Brun bøffen godt af på begge sider på en pande ved høj varme. Tag bøffen af panden, og læg den på en tallerken.
Skru lidt ned for panden. Hæld letknuste, hele hvidløgsfed, rosmarin og smør på panden. Lad smørret bruse af, og læg derefter bøffen tilbage på panden. Steg bøffen i ca. 20 minutter, og vend den hvert 2. minut. Bøffen er færdig, når kernetemperaturen (målt med stegetermometer) er 53°. Lad bøffen hvile utildækket på et skærebræt i 10 minutter, inden den skæres i skiver.
Pil bladene af estragonen, læg dem til side. Kog estragonstængler, hvidvin, hvidvinseddike, stjerneanis og finthakket skalotteløg ind til ⅓ i en gryde. Lad evt. essensen trække et kvarter, og sigt den.
Hæld 2 spsk. bearnaiseessens i en skål sammen med æggeblommerne. Varm blandingen over et vandbad under konstant piskning, til den er lys og luftig. Tilsæt klaret smør i en tynd stråle under konstant piskning. Smag til med salt, peber og evt. lidt ekstra bearnaiseessens.
Skyl bønnerne, og kog dem i en gryde med letsaltet vand i 3 minutter. Afdryp. Vend bønnerne med olie, salt og peber i en skål, og top med syltede perleløg.
Skær kødet i skiver, krydr dem med salt og peber, og servér med ovnfritter, bearnaisesauce og bønner.

Tip!

Klaret smør er smeltet smør uden bundfald. Smelt smørret i en gryde, lad det stå i et par minutter, så salt og valle falder til bunds. Hæld smørret – uden bundfald – i en skål.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

I samme boldgade: Boeuf bourguignon med mos  

Powered by Froala Editor

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar