Côte de boeuf med hvidløgskartofler

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Côte de boeuf regnes for et af de bedste stykker kød. Den særlige fedtmarmorering giver en perfekt smag af bøf.

Ingredienser

Sådan gør du

Tag kødet ud af køleskabet i god tid, og lad det stå ved stuetemperatur.
Tænd ovnen på 200°. Skræl kartoflerne, og skær dem i kvarte. Pil og halvér hvidløgsfeddene.
Læg kartofler og hvidløg på en bageplade med bagepapir. Dryp med olie, og krydr med salt og peber. Bag kartofler og hvidløg i ovnen i 30 minutter, til kartoflerne er gyldne og sprøde.
Dup kødet tørt med lidt køkkenrulle. Krydr det med peber, og steg det i olie på en varm (grill)pande i 2-3 minutter på hver side. Læg kødet på en bageplade med bagepapir, og steg det i ovnen i 15 minutter. Drys med salt, og lad det hvile i 10 minutter inden servering.
Fjern de yderste blade af julesalaterne, og halvér dem på langs. Steg julesalaterne på en (grill)pande i 3-4 minutter på hver side, til de får lidt farve.
Skyl og hak persillen. Rør olie, balsamico, persille, salt og peber sammen i en skål, og hæld dressingen over julesalaterne
Halvér granatæblet, og frigør de røde kerner ved at slå på skallen med en grydeske. Pil de hvide hinder fra.
Drys julesalaterne med granatæblekerner, og servér sammen med kød og hvidløgskartofler.

Tip!

Tag gerne kødet ud af køleskabet 1-2 timer før. Så får du nemmere en god stegeskorpe og saftigt kød indeni.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar