Cornish Pasty
25. februar 2020
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Cornish Pasty er små pakker a la pirogger fyldt med grøntsager, kartofler og oksekød. Nyd dem varme som kolde, på farten eller ved middagsbordet og gerne med en stor grøn salat til eller måske bare med en klat ketchup. De smager skønt under alle omstændigheder.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær kartoffel og gulerødder i små tern, og kog dem i 10 minutter i letsaltet vand.
Brun kødet godt i olie på en pande, og krydr med paprika og Worcestershiresauce. Tænd ovnen på 200°.
Snit forårsløg, og bland dem med kødet og de kogte grøntsager.
Rul pizzadejen ud, og del den i 8 lige store stykker.
Fordel fyldet midt på hvert stykke, pensl kanten med sammenpisket æg, og fold den ene halvdel af dejen hen over fyldet.
Fold og klem kanten godt sammen, og læg pakkerne på en bageplade med bagepapir.
Pensl med æg, og bag dem gyldne i ovnen i ca. 20 minutter. Nyd dem lune eller kolde med f.eks. ketchup eller ekstra Worcestershiresauce.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk