Cornflakestoppe

21. december 2022 af .

Foto: Betina Hastoft

De klassiske og børnevenlige konfektstykker med cornflakes har fået en opgradering med popcorn, ristede mandler og lækker chokolade.

Bemærk
Afkøling: Mindst 1 time

Ingredienser

Udstyr

35 små papirforme

Sådan gør du

Rist mandelsplitterne let gyldne på en tør og varm pande i et par minutter. Afkøl mandlerne.
Hak karamelchokoladen, og smelt den ved meget lav varme i en skål over vandbad. Tag skålen af varmen, når det meste af chokoladen er smeltet, og rør godt rundt i skålen, til al chokoladen er helt smeltet.
Vend cornflakes, popcorn, ristede mandelsplitter og flagesalt rundt i chokoladen. Fordel massen i små papirforme, og lad dem sætte sig på køl i mindst 1 time.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Cornflakestoppe – nem konfekt til slikmunde i alle aldre

Alle kan være med – store som små – når der skal laves cornflakestoppe til julen. Trænger du til lidt fornyelse på årets konfektfad, har cornflakestoppene her fået en overhaling med både nødder, popcorn og en lækker karamelchokolade. Du kan vælge at bruge en anden slags chokolade, ligesom du også kan tilsætte revet appelsinskal eller rosiner til blandingen.

Det er lige akkurat så nemt, som det lyder at lave cornflakestoppe. Faktisk er det sværeste at vente på, at chokoladen sætter sig, før de kan serveres på årets julefad med konfekt. Find forklædet frem, saml hele familien, og giv jer i kast med julegodter, der smager knasende godt – velbekomme!

De helt klassiske cornflakestoppe

Den her opgraderede version er vildt lækker, men er du mere til den helt simple og klassiske version, så kan du blot undlade mandler og popcorn – dvs. bare blande smeltet chokolade (vælg den type, du bedst kan lide) med cornflakes og salt. Nemmere bliver det næsten ikke!

Tips til opskriften

Du kan variere dine cornflakestoppe, så de passer til lige netop din smag. Det er kun fantasien, der sætter grænser. Her er et par bud på anderledes smagskombinationer: 

  • Det giver en helt forskellig smag, alt efter hvilken chokolade du bruger. Du kan bruge hvid, mørk og mælkechokolade, ligesom du også kan vælge den med et tvist af saltkaramel, appelsin eller lakrids. 
  • Hvis du ønsker lidt ekstra smag i dine cornflakestoppe, kan du tilføje elementer som nødder, saltede peanuts, rosiner eller tranebær.
  • Chokolade og appelsin går ofte hånd i hånd, og det kan derfor være lækkert at tilsætte appelsinsaft eller revet appelsinskal i den smeltede chokolade. 
  • Har du ikke cornflakes i skabet, kan du fint bruge andre morgenmadsprodukter som frosties, rice crispies eller guldkorn. Vær dog opmærksom på, at det vil give et sødere resultat, og at det derfor kan være en god ide at bruge mørk chokolade.

Hvor længe kan cornflakestoppe holde sig?

De kan holde sig 1-2 uger i en lufttæt beholder – hvis de da ikke er blevet spist inden. Opbevar dem helst ikke i køleskabet, da det giver en grålig og kedelig chokolade. 

Er cornflakestoppe sunde?

Nej, men det er stadig et sundere alternativ end de andre godter på slikfadet til jul. Især hvis du laver konfekten med mørk chokolade frem for mælkechokolade.

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar