Coq au vin med champignon og bacon

Coq au vin er fransk simremad, når det er bedst, og selvom coq au vin betyder hane i vin, kan du sagtens bruge en helt almindelig kylling. Det er skøn og hyggelig fredagsmad.

Ingredienser

Sådan gør du

Skær kyllingen i mindre stykker med en meget skarp køkkenkniv, og krydr godt med salt og peber. Pil og hak løg groft. Pil hvidløg, og skær dem i skiver.
Skrub gulerødder, og skær dem i grove skiver. Skræl kartofler, og skær dem i grove skiver. Rens champignoner, og halvér dem. Smelt smør i en stor tykbundet gryde, og brun kyllingestykkerne godt på alle sider ad 2 omgange.
Tag kyllingestykkerne op af gryden. Skær bacon i tern, og steg dem i gryden. Tilsæt alle grøntsagerne samt timiankviste, laurbærblade, nelliker og peberkorn. Kværn med salt og peber.
Steg, indtil kartoflerne tager farve, og løgene bliver bløde. Kom kyllingestykkerne tilbage i gryden, og hæld rødvin over. Læg låg på gryden, og lad retten simre i ca. 35 minutter, til kyllingekødet er mørt og gennemstegt.
Tag kyllingekød og grøntsager op i en varm serveringsskål. Kog saucen ind ved kraftig varme, til den begynder at tykne.
Pisk koldt smør ud i saucen, og smag den til, inden den hældes over kylling og grøntsager. Drys med skyllet, hakket persille, og servér med groft brød.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
11. juli 2018 af .

Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar