Coq au vin
27. oktober 2020
af
Carsten Kyster.
Foto: Columbus Leth
Coq au vin er en klassisk fransk ret, der er lige til at servere for dine gæster. Brug en ekstra god og fyldig rødvin til at tilberede kyllingelårene i. Det vil tydeligt kunne smages i den færdige ret!
Bemærk
Ovntid: 1 time
Ingredienser
Sådan gør du
Del kyllingelårene i overlår og underlår.
Skær baconstykket i tern. Steg dem på en varm pande i 4-5 minutter, og læg dem over på en tallerken.
Steg kyllingestykkerne i baconfedtet på panden, til de er godt brune på alle sider. Læg dem over i et ildfast fad.
Tænd ovnen på 185°.
Smelt smørret på en pande, tilsæt melet, og pisk grundigt. Tilsæt lidt af rødvinen, og bring saucen i kog. Hæld resten af rødvinen og bouillonen på panden, og lad det koge sammen til en jævn sauce. Tilsæt laurbærblade, timiankviste og peberkorn, og smag saucen til med salt.
Hæld rødvinssaucen over kyllingelårene i fadet, og bag retten i ovnen i 30 minutter.
Rens champignonerne. Pil skalotteløg og hvidløg, og hak begge dele groft. Opvarm en pande med lidt olie, og steg champignoner, løg og hvidløg i et par minutter. Fordel det mellem kyllingelårene i ovnfadet, og sæt fadet tilbage i ovnen i yderligere 30 minutter.
Server retten i varme tallerkener, og drys med grofthakket persille. Byd godt brød eller kogte ris til.
Tip!
Retten kan laves i en lys version – så bruger du bare hvidvin i stedet for rødvin!
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Prøv også: Klassisk coq au vin
Powered by Froala Editor