Cookietærte med mørk chokoladeganache
1. juni 2018
af
Maja Ambeck Vase.
Foto: Columbus Leth
En mørk og intens cookietærte, der er helt uimodståelig! Den mørke og salte maltcookie er toppet med chokoladeganache, en forrygende smagskombination.
Bemærk
Køletid: 4 timer, gerne natten over.
Ingredienser
Udstyr
en tærteform, ca. 22 cm i diameter
Sådan gør du
Varm ovnen op til 200°.
Kom smørret og den brune farin i en skål, og pisk det lyst og luftigt. Pisk ægget i, og rør hvedemel, maltmel og salt i. Hak chokoladerne groft, og vend dem i.
Fordel dejen i tærteformen, og bag cookiebunden i 10-12 minutter, til den er gylden. Lad den køle helt af.
Hak chokoladen fint, og kom den i en skål. Bring fløde og glukosesirup til kogepunktet i en lille gryde, og hæld det over chokoladen. Vent et øjeblik.
Rør rundt i midten af skålen med en dejskraber, til ganachen samler sig og får en smuk, blank overflade. Blend ganachen med en stavblender, og fordel den oven på den afkølede cookiebund.
Sæt kagen i køleskabet i minimum 4 timer eller natten over.
Smelt den mørke chokolade i en skål over vandbad, og kom den i en frysepose med et lillebitte hul i det ene hjørne.
Hæld chokoladen ud over kagen med beslutsom hånd. Gentag samme proces med mælkechokoladen. Drys til sidst flagesalt udover.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk