Cookies med krymmel
28. november 2019
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Den perfekte cookie er sprød på overfladen og blød og lidt sej i midten, så det er vigtigt ikke at bage den for længe i ovnen.
Ingredienser
Sådan gør du
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Bland hvedemel, rørsukker, vaniljekorn, bagepulver, natron og salt i en skål med en ske.
Tilsæt smør, og pisk dejen sammen med en elpisker med æltekroge ved lav hastighed. Tilsæt æg, og pisk igen, til dejen er ensartet. Rør halvdelen af det farverige krymmel i dejen.
Form runde kugler af dejen med hænderne – brug ca. 1 tsk. dej pr. kugle. Hæld resten af det farverige krymmel i en skål, og dyp cookiekuglerne heri, så de er dækkede på toppen.
Tænd ovnen på 175° varmluft. Fordel cookiekuglerne med god afstand imellem på to bageplader med bagepapir.
Bag kagerne i ovnen i 8-10 minutter, til de er netop bagte på overfladen, men stadig bløde i midten. Afkøl dem på en rist, og opbevar kagerne i en lufttæt beholder indtil servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk