Cookies med karamel og saltede peanuts
3. maj 2021
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
Disse cookies har en dejligt sprød skorpe. Spis dem, så snart de kommer ud af ovnen, eller vent lidt og nyd dem med en god kop te til.
Bemærk
Køletid: 30 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær smørret i tern. Blend det sammen med de to slags sukker og vaniljeekstrakt i en foodprocessor i 2 minutter. Tilsæt æg, og blend massen igen.
Bland hvedemel og bagepulver sammen, og blend det sammen med massen i blenderen.
Hæld dejen i en skål. Tilsæt saltede peanuts og karamelfudge, og rør dejen godt sammen. Den skal være fast og sammenhængende.
Tril dejen til små kugler, ca. 15 stk. Læg kuglerne i køleskabet i 30 minutter.
Tænd ovnen på 200°. Læg kuglerne på en bageplade med bagepapir med god afstand imellem dem.
Bag kagerne i ovnen i ca. 12 minutter. Afkøl kagerne på bagepladen i 10 minutter, og flyt dem derefter til en bagerist, og lad dem køle helt af.
Tip!
Du kan lave en dobbelt portion og fryse halvdelen af dem ned til næste gang, du får lyst til cookies.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk