Cookies med citron og birkes
21. april 2022
af
Linn Grubbström.
Foto: Peter Kam
Alle ved, at citron og birkes er et oplagt makkerpar i det søde køkken. Resultatet bliver syrligt, sødt og knasende, uanset om kagemenuen står på klassisk citronkage eller sprøde cookies.
Ingredienser
Sådan gør du
Pisk smør, sukker og brun farin sammen med en elpisker i en skål.
Tilsæt æg, og pisk dejen sammen.
Tilsæt hvedemel, havregryn, bagepulver og salt, og pisk dejen sammen.
Skyl citronerne, og riv skallen fint. Vend citronskal og birkes i dejen.
Arbejd dejen sammen. Sæt dejen på køl i 30 minutter.
Tænd ovnen på 200°. Form 12 kugler af dejen. Fordel dejen på en bageplade med bagepapir, og tryk kuglerne lidt flade.
Bag kagerne i ovnen i ca. 12 minutter, og lad dem køle af på bagepladen. Opbevar kagerne i en lufttæt dåse.
Tip!
Ligger der et par limefrugter i grøntsagsskuffen? Dem kan du selvfølgelig også bruge. Udskift citronerne med lime, eller kombinér de to i syrlige cookies.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk