Cookies med chokolade og flagesalt
2. august 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
Lækre cookies med chokolade. Det lille nip salt fremhæver chokoladesmagen og giver godt modspil til kagernes sødme.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Bland mel, bagepulver, salt, natron og vaniljepulver i en skål.
Skær smørret i tern, og pisk det sammen med farin og sukker i en anden skål til en luftig og cremet masse. Pisk æggeblommer og æg i.
Tilsæt den tørre melblanding, og rør godt. Vend chokoladeknapperne i dejen.
Beklæd 2 bageplader med bagepapir, og sæt spiseskefulde af dejen på pladen med god afstand imellem. Drys med lidt flagesalt.
Bag kagerne i ovnen i ca. 10 minutter (først den ene bageplade, dernæst den anden). Afkøl kagerne på en bagerist.
Smelt chokolade over vandbad. Dyp en ske i chokoladen, og lav chokoladestriber ved at bevæge skeen frem og tilbage over kagerne.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk