Cookies

Her får du en god grundopskrift på cookies, der med garanti vil sikre dig perfekte sprøde og seje cookies!

Cookies
0-30 min.

(11)

May 30, 2022 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Peter Kam

Ingredienser

stk.

Sådan gør du

Tip!

Du kan opbevare kagedejen i køleskabet i et par dage, inden du bager dine cookies. Tag dejen ud af køleskabet, lidt før du skal bruge den, så er den nemmere at arbejde med. Dejen kan også fryses.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Sådan laver du de bedste cookies

Med denne simple grundopskrift får du de bedste cookies, du nogensinde har smagt, og det bedste af det hele er, at de er nemme at lave. Vores bedste tip er, at du laver en ordentlig portion og fryser halvdelen af den rå dej ned – så kan du altid tage den op og lave friskbagte cookies på ingen tid!

Cookies ingredienser

I grundopskriften på cookies, skal der smør, to slags sukker, æg, mel, hævemiddel, salt og chokolade. Har du ikke natron i køkkenskabet, kan du erstatte det med bagepulver. Har du ikke bagepulver, men kun natron, kan du godt bruge udelukkende natron, men så skal du også tilsætte syre i form af citronsaft, kærnemælk eller lignende, da hævemidlet ellers ikke virker.

Der skal selvfølgelig også æg i cookies. I klassiske cookies skal der blot et enkelt æg i, men du kan faktisk ændre meget ved at tilsætte 1 æggeblomme ekstra – eller nøjes udelukken med 2 æggeblommer. Så bliver dine cookies mere seje og bløde i midten. Læs mere om ægs indvirken på dine cookies her.

Brug almindelig over- og undervarme

Når du bager cookies og småkager med højt sukkerindhold, er det vigtigt, at du sætter ovnen til over- og undervarme. Du kan sagtens bage gode småkager med varmluft, men de bliver sprødere og holder sprødheden længere, hvis du bager med almindelig ovnvarme.   

Sørg også altid for, at ovnen er helt varmet op, når du sætter dine cookies i ovnen, og bag småkagerne på én bageplade ad gangen, så ovnen holder sin temperatur. 

Cookies bagetid

Her i opskriften skal kagerne bages i 10 minutter ved 200°. Du kan dog godt eksperimentere med bagetiden, hvis du vil have en anden konsistens. Skal dine cookies være helt sprøde, giver du dem længere tid, og hvis de gerne må være seje og chewy, tager du dem ud lidt før. Husk, at de bliver hårdere, når de køler ned, så tag dem ud, før du tror, de er færdige.

Ovne er forskellige, og derfor er det svært at give en helt præcis temperatur og bagetid. Bagetiden er vejledende, så prøv dig frem, og bag evt. lidt cookies ad gangen, så du får dem, præcis som du gerne vil have dem.

Vil du gerne have ekstra tykke cookies, kan du bruge en bagering, så cookiesene ikke flyder ud. Smør bageringen med fedtstof, læg en klump dej ned i ringen, og bag den, som du ellers ville have gjort.


Måske du også kan li'